Tidigare inlägg  
  Vilket tjat!  
  Massa hästar försvann!  
  Full fart! Och så givetvis tårta.  
  Fantastiska Grevlunda  
  Våra bloggare  
  Jenny Talinsson  
  Stallchef Grevlunda
Skriver om arbetet på Grevlunda
 
  Johan Herner  
  Kusk
Skriver om internationell körsport
 
  Katie & Daniel  
  Islandshästryttare
Skriver om utbildning och tävling
 
  Paulinda Friberg  
  Dressyrryttare
Skriver om träning och tävling
 
  Sofia Nilsson Falkman  
  Tränar i Belgien
Skriver om att träna utomlands
 
  Teamcrescentdare  
  Cyklister
Skriver om dream.aim.reach.elevate
 
  Torbjörn Carlsson  
  Marknadsansvarig på Trikem
Skriver om marknad, människor & djur
 
Jenny Talinsson
 
Stallchef Grevlunda
Bloggar om arbetet på Grevlunda
Vilket tjat!
2015-04-08
Jajaaa, inte för att jag tänker säga vad han heter vår mästerkille men jag kan ju visa hur han ser ut.
 
 
 
Massa hästar försvann!
It is all about the preparation!
2015-04-07
Låt mig presentera Grevlundas senaste förvärv, han får tjejerna sådär fnissiga och har oanade talanger, sådant som inte alls fanns med på innehållsförteckningen!
Jag menar, hajar ni hur skönt det är när det blir stopp i spolspiltans avlopp, vattnet stiger till knäna och någon självmant kavlar upp ärmarna och fixart?!
Och det tar inte stopp där inte. Han är en hejare på att klippa hästar.
Hajar ni hur skönt det är när någon fortsätter klippa den där "känsliga" hästen och gör det med finess?! Allt detta medan tjejligan står och tittar på med uppspärrade ögon och säger att "det där gååår inte". Klart det går, det måste ju gå, på något sätt. Galant ju!
Vad han heter? Det säger jag inte, då kanske någon kommer med ett anbud han inte kan motstå.

Steffi drog till Lummen med nästan alla "sina" hästar. Nio hästar, en Kvisten, en Olivia och en Alex.
Det krävs sina kvinnor för att det hela ska gå ihop!
Kvisten har förberett fint med att klippa hästar för fulla muggar, Alex har tack och lov hoppat in igen för att styra skutan under dessa 2 veckor.
Alex har jobbat med Steffi innan och i väntan på Steffis nya groom är det jättetryggt att ha Alex på plats som känner både hästar och ryttare utan och innan. Sen har vi Olivia som också jobbat på Grevlunda tidigare -super när man kan återanvända sin tidigare personal.
Hejdå och lycka till SA vi/vad skönt nu kan vi ta upp hästarna från "lilla stallet i backen" så att vi bara har 2 stall med hästar TÄNKTE vi.
OCH nu ska vi ta in en av 3 åringarna som ska ridas in -det gäller att passa på!

1 april har ju passerat och jag skrattar fortfarande.
Jag var inne hos Lisen och Peder och jag säger att vi bara måste lura "stallet", de sitter dessutom på frukost nu!
"Hitta på vad som helst, jag vill bara se dom skena förbi fönstret här". My request.
Sagt och gjort, Peder, som kan konsten att hålla masken,
ringer Steffi och på ungefär 1 röd sekund ser vi Steffi som har täten i sporrsträck förbi fönstret (ni åldringar -tänk bästa avsnittet av Fragglarna) mot sin lägenhet, en yr Malin som ser ut som om en tjurfäktare (ni vet "höger, vänster, höger, vänster) och sen tror jag P får lite dåligt samvete för, som ena sonen sa, "man skämtar inte om sådana saker pappa", för vi ringer Steffi som givetvis sprang ifrån sin mobil vid frukostbordet. Där somliga satt kvar, ätandes sin rostade macka med ost och sylt. Carl? Ja.
Det kan vara så att vi fick in en luring till, det kan också vara så att vi fick Emma och Mattias att efter att ha flyttat ut hinder, mätt upp avstånd och i full färd att färdigställa bana så säger vi att de måste flytta in banan i ridhuset igen för det ska komma en tornado. Steffi sa det faktiskt. Vi kan också ha ringt upp 2 min senare och sagt att traktorn måste upp till stallet NU så de får flytta hindren för hand.
Om det gick på det? Givetvis.
Som sagt -det gäller att passa på.

Hästvärlden är som ni vet en spontan affär, det ser ut som tant (jag) ska följa med som prao till Lummen med Peders hästar, fröken Henlöv ska peka med hela handen. Skönt med omväxling.
Med 5 hästar. Inte 6 som Lisen gått ut med på Insta. Jättejobbigt när hon gör sådär, vi har frenetiskt räknat hela dagen men det har blivit 5 varje gång. Oavsett vem som räknat.

Ps. Heltidstjänst finns i vår tvättstuga om 2,5 vecka på frivillig basis. Om jag säger att det såg ut så här efter 2 veckor i Arezzo med 4 hästar kan ni ana hur det kommer att se ut när 14 hästar kommer hem från Lummen.
Sänd oss en tanke åtmonstone.

 
 
 
Fjärt i rymden mot vad komma skall.
Full fart! Och så givetvis tårta.
2015-03-29
Vi vill ju inte vara sämre än Peder som tävlar på i Italien så här har också ätits pizza och tävlats.
Stallets framtida stjärnor har fått åka iväg för att skaffa sig rutin och det har gått galant!
Vår nya beridare Carl Walter Fox har fått sig en en bra premiärtur på samtliga, jag tror dessutom att han har kärat ner sig i en av de rödhåriga och det verkar ömsesidigt.
Steffi har ridit Elitallsvenskan på Thriller P och tillsammans med lagkamraterna i Österlens RK vann de första omgången -sweet!
Malin Bergqvist, som fick byta namn så fort hon satte sin fot på Grevlunda eftersom det namnet redan var upptaget, följde med och övade på groomandet -uppenbarligen med betyget MVG eftersom hon åkte hem med en blå-gul.

Malin, som numer lystrar till namnet "Kvisten", är en av våra hopp-elever. Kommer från Stockholm, fick knappt plats i bilen ner hit då den var full av hästtäcken då hennes "Cai" äter ett täcke om dagen. Tur, för det finns ju inte en enda hästbutik i Skåne.

Full fart var det ja!
Fotografering av vackraste hingsten.
Läs; Klippa, bada, knoppa, snyggputsa läder, plocka bort alla träningshinder, kratta ridhuskanter, harva, plocka in snygg-hinder, dekorera med gröna buskar, vifta med plastpåse, springa fram och tillbaka med lilla-läckra-ponnyn, Steffi talar om för Carl hur Sigge ska stå med benen och jag anar skilsmässa för det finns INGENTING som skapar mer frustration än "peta lite på bogen där, han står under sig nu, nu ser han ut som en hackney, han är väl ingen arab?!, akta så han inte trillar ner för kullen, nu är vänster öra åt sidan, försök få lite mer resning...and it goes on. And on."
Men sen får hästen äntligen sadeln på sig och ska få hoppa och vips så ler alla igen. Fina häst!

Eftersom stallet alltid har plats för fina hästar så har ju nu plenty. Vilket betyder att allt annat också måste få växa, som sadelhängarna tex. Det är då man låter sådär när man pratar med Bygg-Mats, "guu vad det hade varit bra med en till rad sadelhängare, kolla sadlarna blir ju förstörda så som de hängs på varann..men det finns väl inte en susande chans att ni hinner med DET OCKSÅ, förresten så beställer man kanske dessa färdiga för man gör de väl inte på plats, det verkar VÄLDIGT avancerat?!
Vips så ser det ut så här ;)


Den obligatoriska Tårtan åt vi på fredagen denna vecka, med tårar åt vi den fina tårtan made by Strömsholms stoltheter Emelie och Moa, deras sista dag hos oss.
Alltid bra när praktikanterna "går omlott" med varann då det sätter press på nästa praktikants avslutnings-tårta, got it Lee?

Tjing!

Ps. Veckans Happy Moment!
När man äntligen ska få provköra det nya fönsterputs-kitet och det tar typ 2 timmar att göra 21 fönster på insidan och 21 fönster på utsidan. Om jag säger att det var så pass pepp att man även går loss på speglarna och fikarumsfönster -tror ni mig då?
Det är nästan så att jag kommer låta någon annan få uppleva detta Happy Moment nästa gång.

 
 
 
Den legendariska Blå Jackan med sin fotograf
Var bara tvungen att säga att det såg lite snett ut. Skoja!
Tårta!
Bra jobbat kamrater!
Fantastiska Grevlunda
Gårdagens träning för våra hoppelever
2015-03-21
Jenny Talinsson här, tanken är att jag ska bjuda in er i vår vardag här på Grevlunda, ett paradis på Österlen.
Jag säger paradis för varje dag blickar vi bort mot havet i Kivik och säger "kolla haaavet". Ungefär så.
Utsikten och läget ger oss alla energi och är en riktig personalmagnet, ingen lämnas oberörd.

Nu är det förstås knappast så att vi sitter på varsin ikea-pall och bländas av utsikten hela dagarna, tvärtom.
Det får man i sann groom-anda göra i samband med de sju andra saker man gör samtidigt, t.e.x. när man går ner till skrittmaskinen, för att släppa en häst, med lur i örat beställer foder samtidigt som man har hammare och spik i hölstret då en planka i hingsthagen plötsligt av okänd anledning hänger på trekvart.
För att sedan på tillbakavägen försöka få med sig en häst från hagen och den förskräckt blänger på hammaren och får en bild i huvudet där jag löper amok på lilla plankan med ungefär samma känsla som när jag ser Molly (vov) på väg att plocka lite fjädrar på en av Peders älskade höns.
Jag klandrar inte hästapållen för att den säger "nooo way".
Flexibel som man är gör man som hästapållen säger och i det enda tempo som gäller susar man fram i *Flyinge-tempo bort mot ridbanan istället, mockar lite bajs samtidigt som man tar till en av livlinorna -ringer en..kollega och hoppas denne har större lycka med haghämt.
*Tänk tempot du har när du ser att det inte är någon kö till något av mattälten i Falsterbo, när du på framhoppningen upptäcker att du tagit fel sadel eller bara en sådan enkel sak som när det är 2 minuter till Hemmakväll stänger.
Det tempot.

Nåväl, eftersom ni ska hänga med oss här i stallet låt mig börja presentera en del av personalen som alltid slår sju flugor i en smäll:

MALIN HENLÖV
Peders supergroom sedan 5 år tillbaka, klippan i vårt team, tjejen som får stoppa broddar i öronen emellanåt för att slippa höra "Maaalin, vart finns...", och vad mer...jo, hon är Årets Hästskötare 2014! Jättekul tyckte vi eftersom alla fina vinster betyder tårta. Tack igen Malin.

STEPHANIE HOLME'N
Steffi är en av våra 3 ryttare, hon är tjejen som aldrig kommer fel på ett hinder, gillar våra Grevlunda-frukostar bättre än hotellfrukost och på hennes lista finns i dagsläget hela 11 hästar från 6-12 år. Nej, hon är inte hjulbent.

JOSEFIN VAHLBERG
Supernanny och groom, hon kan allt! Jag menar, att växla från blöjbyte och nicka fotbollar till att sköta häst och hjälpa till med ridningen. Vad mer kan man önska av sin personal?!

VÅRA PRAKTIKANTER
Jag bara måste få ta tillfället i akt och hylla våra galet kompetenta praktikanter Moa & Emelie från Strömsholm och Lee från Flyinge!
Tänk er kombinationen glada, pigga, intresserade, rätt inställning till jobb och den fina grundutbildningen från sina skolor vad gäller effektivt och noggrant arbete i stall och med häst, och dessutom, adda till en otroligt viktigt kunskap -säkerhetstänket kring arbetet med häst. Väl inlärt.
Som Steffi sa idag vid frukosten, "ni kan väl inte lämna oss?!"
Well well, tjingpax!! = vi har första tjing så fort de sjungit klart "Den blomstertid..." eller hur det nu går till vid skolavslutningar nuförtiden.

Sådärja, vi börjar så.
Nästa gång ska ni få träffa våra hopp-elever som på fredagkvällen fick sig en genomkörare med sina hästar av Steffi som ibland gästspelar som tränare då Peder eller Lisen är på uppdrag utanför Grevlundagårdens bubbla!
Mycket uppskattat, dessutom publikrekord på läktaren dagen till ära, 3 st!

Tack för idag!PS. Glömde rubriken

Så kan det bli när man som jag är mer van att svinga grep än att ta mig igenom de 2 tekniska steg som gäller när man ska skjuta iväg sitt blogginlägg.
Ett foto skulle jag också få med, håll tummen nu när jag ska försöka mig på detta...
Yay!

Mission completed!
Det tog mig X timmar men nu kan jag njuta av ledig lördag med sedvanliga rutiner som att städa och tvätta.
Fräser sedan iväg mot Flyinge för födelsedagsfirande av en skön vän!

Hörs!
 
 
 
Utsikten