Våra bloggare  
  Felix Bogren Lindahl  
  Gymnast
Skriver om träning och tävling
 
  Frida Ekström  
  Distansryttare
Skriver om tävling och träning
 
  Jenny Talinsson  
  Stallchef Grevlunda
Skriver om arbetet på Grevlunda
 
  Johan Herner  
  Kusk
Skriver om internationell körsport
 
  Katie & Daniel  
  Islandshästryttare
Skriver om utbildning och tävling
 
  Paulinda Friberg  
  Dressyrryttare
Skriver om träning och tävling
 
  Peter Björnström  
 
Skriver om produkter & livskvalitet
 
  Rebecca Eklind  
  Hoppryttare
Skriver om livet med hästar
 
  Sofia Nilsson Falkman  
  Tränar i Belgien
Skriver om att träna utomlands
 
  Teamcrescentdare  
  Cyklister
Skriver om dream.aim.reach.elevate
 
  Torbjörn Carlsson  
  Marknadsansvarig på Trikem
Skriver om marknad, människor & djur
 
Paulinda Friberg
 
Dressyrryttare
Bloggar om träning och tävling
Läs mer av Paulinda Friberg >>
  Inne i ett bra flow just nu
2017-06-30
Det känns som att jag och Lappnia har ett bra "flow" just nu.

I helgen som gick tävlade vi i Everlöv och vann både GP och GP kür. Inte nog med det , vi gjorde person bästa i båda starterna!
Jag hade en fantastisk känsla inne på banan. Hon var med mig hela tiden så när som ett misstag i varje klass . De misstagen hindrade oss från att spränga 73% gränsen i GP och 77% gränsen i kür.
Jag är såklart supernöjd med henne och våran prestation.

I tisdags åkte jag till Hammarö för att rida Nordiska mästerskapen.
Lagtävlan gick i torsdags. Laget tog silver, vilket egentligen är en bra prestation men jag var hela tiden inställd på att vi skulle ta guld.
Kanske vi var lite besvikna i början men ett NM silver är inte något att skämmas över.
Tyvärr hade jag och Lappnia lite dyra missar som kostade . Känslan på banan var lika fin som förra helgen och vi fick bla en 9a på ökad trav. Det har vi aldrig fått tidigare.

På söndag rider jag kür. Då kommer en individuell nordisk mästare att koras. Vi gör vårar bästa så får vi se hur långt det räcker.
Håll tummarna för oss!
 
 
 
Katie & Daniel
 
Islandshästryttare
Bloggar om utbildning och tävling
Läs mer av Katie & Daniel >>
  Händelserik vecka
2017-06-11
Nu har vi haft en sjukt effektiv vecka här hemma, underbart med sommar och långa ljusa dagar :)
Vi har tvättat stallet och börjat måla om in i stallet, vi har också rivit ner en del av gamla boxarna och håller på att bygga nya. Sen har vi också hunnit att bygga om nya hagar och måla alla stolpar samt göra en stor städning på hela gården, helt underbar känsla att ha allting gjort!!

Hästarna känns jätte fräscha och flotta och på Torsdag åker vi till Danmark för att tävla igen, med oss tar vi fem hästar.

Sen är det ju inte långt kvar till SM längre heller, SM i år kommer att vara i Eskilstuna. Där har vi en jätte fin bana och inte så långt heller hem ifrån, skönt.

Ville också tipsa er att prova Trikems mygg&fästing 4x, den har funkat riktigt bra hos oss, vi har ju haft väldigt varmt här nere i Skåne och hästarna har hållit sig helt lugna med denna spray!

Nu ska vi ut och fortsätta bygga, vi hörs igen efter tävlingarna,

Katie & Daniel
 
 
 
Teamcrescentdare
 
Cyklister
Bloggar om dream.aim.reach.elevate
Läs mer av Teamcrescentdare >>
  Hemma i Nybro
2016-08-03
Har haft svårt att formulera mig det senaste dagarna och efter skrivit ett inlägg som försvann när jag tryckte på publicera så orkade jag inte skriva om det. Jag var nämligen väldigt nöjd med den text men saker blir ofta inte som man tänkt sig. Som exempelvis nu när jag skulle åka till Belgien men istället fick jag stanna hemma i Nybro och köra rehab.

Det högra knäet vars sena är inflammerade blir bättre hela tiden, men däremot mitt vänstra knä som fick den västra smällen vill inte bli bättre. I måndags kände jag mig så glad för smärtan var mindre och så i tisdags gjorde det ondare än på länge. Min sjukgymnast beskrev det som att få ett blåmärke på revbenet, eftersom min smärt inte försvunnet var hon rädd att min knäskål fått en spricka men tydligen hade jag inte tillräckligt ont. Så det var ju bra iaf, ljuset i den mörka dimmiga tunneln. Så sen förra onsdagen har jag kört rehab. 40minuter lugn cykling+ lite rörlighetsövningar och för att jag ska få känna att jag tar i så kör jag core varje dag.


Är glad att jag lyssnade på Johan Olsson sommarprat i början av min rehab för han som så många gånger varit sjuk under säsonger och borta vet hur det är när saker inte går som man planerat. Han pratade om hur man ibland måste sätta sin idrott i perspektiv till resten av livet. Vilket jag egentligen vet, men när man hamnar i bubblan då man bara tränar, tävlar och reser till tävlingar så är det svårt att se någon värld utanför bubblan. När jag ser min värld utan cyklingen så är jag väldigt tacksam att jag har en underbar familj som alltid stöttar mig! Under denna tid har mina papper hos Skatteverket gått igenom så jag är nu egenföretagare och förhoppningsvis kan jag snart dra igång allt jag vill. Har även fått testa en nya hobby att safta vilket visade sig var kul och väldigt enkelt. Så passade mig perfekt, blev rödvinbärssaft med vanilj, efter jag fått testa denna variation utav Tilina.


På fredag är det Kalmar GP så blir väl att kolla på det, tror något ser till att jag alltid är hemma till den tävlingen trots att jag inte ska de. Som förra året då jag blev sjuk i Danmark och fick åka hem. Kollade listan på vilka som var anmälda och blev lite besviken inga utländska lag, jag hade ju hoppats på något att kolla på 😄🙈.

På lördag eller söndag åker jag till Norge för att testköra alla banor. Hoppas bara knäet mår tillräckligt bra.

Xo.. rullar ut..
/Emmy


 
 
 
Johan Herner
 
Kusk
Bloggar om internationell körsport
Läs mer av Johan Herner >>
  Säsongsdebut!
2016-04-19
Ja i helgen var äntligen våran första tävling för året!

Det var ingen dålig tävling heller, i Holländska Horst med totalt 250 startande ekipage varav 60st i min klass!
På ett VM brukar det vara runt 70 som en liten jämförelse...

Som det lätt är i Holland var det lerigt, typ överallt, men trotts det en väldigt fin tävling med bra organisation och relativt fina banor!

Dressyren gick rätt bra, finns lite misstag fortfarande som måste slipas bort.
Sen är inte O´man den typen av häst som går hem i Holland där dom flesta kör med Geldeländer med höga nackar och mycket framben, så poängmässigt blev det ingen hitt men ändå ok placering och inte jättelångt efter!

Maratonbanan var en av dom bästa jag sett på väldigt länge, varje hinder hade ett flertal vägar att välja på och jag hittade fint flyt nästan överallt!
Dock vet jag inte vad O´man gjorde i dom 2 första hinderna....
Han kändes jätte taggad och öronen spetsade rakt fram men va ingen fart alls, tror han var så lycklig att han glömde ta i helt enkelt :)
Sen gick han riktigt bra i övriga hinder!
Inte en tendens till att vara trött trots att det var rätt sugande underlag på större delen av banan, är nog en bra kombination med Energy olja och Booster!!

Precisionen däremot vet jag inte riktigt vad som hände...
Han var jättefin på framkörningen och gick precis som jag ville, men när vi kom in på banan så fick jag inte han att gå i bägge tömmarna utan han släppte kontakten hela tiden och slank ut på sidorna vilket resulterade i att jag fick parera hela tiden, det kostar tid och 2 bollar for ner...

Men i det stora hela är jag nöjd med tävlingen som slutade med en 17e placering och som bästa nordbo!!

Nu laddar vi om för nästa tävling som är i Danmark om drygt en vecka, då ska vi försöka få bort alla misstag!!
 
 
 
Rebecca Eklind
 
Hoppryttare
Bloggar om livet med hästar
Läs mer av Rebecca Eklind >>
  Update
2015-10-26
Sedan sist har jag hunnit hitta lite motivation, kommit till lite mer klarhet i vad jag vill med hästar och ridning samt vart iväg och tävlat och tränat lite.

Förra helgen var vi i Lidköping med Donne och hoppade en 140 på lördagen och en 140 på söndagen.
Han var lugn och fin hela helgen och alla pass kändes riktigt bra, måste alltid rida honom minst en gång/dag utöver tävlandet för att han ska hålla sig tam på tävlingsbanan.
I alla fall i den första 140n hoppade vi runt med ett nedslag som jag helt och hållet får ta på mig, han var himla lugn och hoppade lite för högt och kort så för att räcka fram (trodde aldrig jag skulle behöva skriva så om Donne, någonsin!) på mina 5 steg var jag tvungen att rida framåt bara det att jag skulle ha gjort det med hälften så mycket kraft som jag gjorde. Han blev lite spänd av min attackridning och hoppade ett dåligt språng men resten, och allt innan, var super!
I den andra 140n som var en winninground följde jag planen till punkt och pricka och vi gjorde en skaplig felfri runda, i omhoppningen red jag bara runt med ett bra flyt för att bli felfri vilket vi blev men jag var ju då ca 10s efter Peder Fredriksson som vann, haha, ingen placering för vår del! Men ändå himla nöjd efter ett par bra rundor.

I veckan som var har jag förutom att rida Donne hunnit med att hoppträna en annan häst som jag hjälper en familj med och det gick himla bra, roligt!

Helgen som precis alldeles nyss tog slut tillbringades på hopptävling här i Örebro, eller bara söndagen för min del, och vi hoppade en 135a. Trots att han var lite vild och väldigt livlig så höll vi oss till planen och hoppade runt felfritt (även fast planen sprack lite till sista och vi gjorde ett vackert svan-/jämfotahopp). Men som vanligt var vi för långsamma och blev första utanför placering men det var ändå en okej runda, jag höll planen och vi fick ytterligare en felfri runda i protokollet!

Nu är det bara att fortsätta trimma på för om ca 1,5 vecka är det dags för Strömsholm och årets sista tävling för mig och Donne.
Ha det gott så hörs vi! :-)
 
 
 
Sofia Nilsson Falkman
 
Tränar i Belgien
Bloggar om att träna utomlands
Läs mer av Sofia Nilsson Falkman >>
  Tävling i Belgien
2015-06-01
Här kommer ett inlägg om hur det går på mitt äventyr i Belgien!
Återigen vill jag tacka Trikem för deras utmärkta produkter som gör att mina hästar och jag kan utföra ett bra arbete!

Jag var i helgen som passerat och tävlade i Oppglabeek på en 2* tävling. Där Caramia som är ett 8 årigt sto efter Saint Amour - Cardento var felfri i 145 GP, var även felfri i 140.
Diablo som är 7 år efter Jaguar Mail - Cardento var duktig han med som gjorde sin första 7 års tur och var felfri i finalen 135.

Jag är väldigt nöjd och glad med våra resultat! Vi har fått värdefull träning på det stället där vi står uppstallade i Antwerpen, hos Peter Lauwers. Fantastiskt fint ställe och väldigt proffsigt!
Mina hästar får Trikems Energi olja några dagar innan tävling och under tävlingsdagarna. Jag märker stor skillnad på deras ork och styrka främst på Diablo som är en stor häst och som behöver "vässas" upp. Det är ett gott resultat att kunna vara lika bra om inte bättre sista dagen på en tävling, efter många språng från tidigare klasser!
Dom får också tillskott från Trikems elektrolyter och precis som energioljan ger jag det några dagar innan och under tävling för att hålla vätskebalansen på en jämn nivå!
I tillägg till det får dom mineraler och vitaminer i de vardagliga givorna och jag upplever att dom mår väldigt bra och är väldigt glada.

Själv äter jag Trikems mulitivitamin som är flytande och smakar väldigt gott! Även jag mår bra och känner mig välmående! Nästa vecka åker vi igen på tävling till samma ställe, ska bli väldigt kul.

To be continued :)
 
 
 
Jenny Talinsson
 
Stallchef Grevlunda
Bloggar om arbetet på Grevlunda
Läs mer av Jenny Talinsson >>
  Vilket tjat!
2015-04-08
Jajaaa, inte för att jag tänker säga vad han heter vår mästerkille men jag kan ju visa hur han ser ut.
 
 
 
Torbjörn Carlsson
 
Marknadsansvarig på Trikem
Bloggar om marknad, människor & djur
Läs mer av Torbjörn Carlsson >>
  Varning för doping!
2015-04-06
Senaste veckan har jag träffat många aktiva tävlingsryttare som inte haft kunskap om de nya karensreglerna och alltså riskerat att bli "dopingfall".

Den vanligaste okunskapen rör 3 ämnen:

1. Mentol har numera 96 tim. karens. Det innebär att i princip alla liniment och kylgeler på marknaden har karens. Det är därför Trikem nu har lanserat karensfria liniment och kylgel.

2. Glukosamin har också 96 tim. karens.

3. Aloe Vera har lagstiftat 96 tim. karens.

Svensk Travsport (ST) bedömer inte längre karenstid för enskilda produkter, utan regelverket baseras istället på de ämnen som används. ST har också ingått ett avtal med Branschföreningen Svenska Djurvårdsprodukter (BSD) och överlåtit åt tillverkare och importörer som är medlemmar i BSD att på produkterna tydligt ange eventuella karenstider.

Produkter från medlemmar i BSD ska vara tydligt märkta med karenstider i de fall de förekommer. Om en produkt har BSDs märke kan du vara säker på att den INTE har karenstid om detta inte är angett på förpackningen.

BSDs avtal med ST skyddar utövare som använder BSD märkta produkter om dessa trots allt skulle ge utslag vid dopingprov förutsatt att utövaren använt produkterna enligt tillverkarens föreskrifter.

Läs mer om BSD på www.djurvard.se - där finns också länk till den kompletta gällande karenslistan.
 
 
 
Peter Björnström
 

Bloggar om produkter & livskvalitet
Läs mer av Peter Björnström >>
  Ägget är löst
2015-03-31

Tänkte skriva lite om ägg nu i påsktider. Ägg är ett fantastiskt livsmedel med massor av nyttigheter i. Men det har inte alltid varit så, ett tag var det rent av farligt att äta ägg enligt myndigheter och liknande, men det har tack och lov vänt!

Enligt branschorganisationen Svenska Ägg så äter vi ca 6 miljoner ägg i timmen under påskafton! Det är ganska många om man tittar på hur mycket vi konsumerar under resten av året. Genomsnittssvensken konsumerar ett halvt ägg om dagen eller 222 ägg per person och år.

Protein
Vi behöver protein och alla proteiner är uppbyggda av aminosyror, närmare bestämt 20 st. Vissa av dessa betraktas som livsnödvändiga och måste tillföras via kosten eller tillskott. Här är ägget fantastiskt, det innehåller alla dessa nödvändiga/essentiella aminosyrorna. Allt protein som finns i ägget är användbart för människan. Ett normal ägg innehåller 12,3 % protein, vilket är ca 7 gram. I vitan finns 4 gram protein och resterande 3 gram i gulan.

En normal stor man, 75 kg, behöver 60 gram protein per dag, motsvarande 8,5 ägg, för att få i sig det rekommenderade intaget på 0,8 gram protein per kilo kroppsvikt. Motsvarande för en kvinna på 60 kg är 7 ägg. Tränar du hårt och vill lägga på mer muskler måste du givetvis öka proteinintaget.

Vitaminer och mineraler
Det finns andra nyttigheter i ägg, t ex 35% av dagsbehovet av E-vitamin, Följande ämnen finns att hitta i ett ägg:

B12-vitamin
E-vitamin
D-vitamin
K-vitamin
Zink
Folat
Selen
Järn
Karoten
Retinol
Omega 3
Lutein
Zeaxantin

Med andra ord, Glad Påsk och ät massor med ägg!
 
 
 
Frida Ekström
 
Distansryttare
Bloggar om tävling och träning
Läs mer av Frida Ekström >>
  Maj till ända och juni inför dörren
2014-05-30
Maj har varit en fantastisk månad. Sommarvärme med långa kvällar och en rejäl försmak av sommaren. Vi har nu slutfört vårt projekt med transport renovering. För ca 10 000 kr fick vi en helt ny transport. Är super nöjd.

Med sommarvärmen kommer även flygfän och andra kryp. Jag älskar Trikems Mygg och fästing spray. Får inte Zinner en dusch är set sambon som flitigt använder den vid stallbesöken eller på hundpromenaden.

I juni kommer det att vara Landslagsträff i Linköping. Alltid lika kul att träffa de andra och träna ihop. Det är även en uttagning inför kommande mästerskap, i år är det ju WEG World Equestrian Games i Normandie. Vi hoppas på en plats då Zinner är den mest mediterade i trupen just nu så vi är hoppfulla.

Imorgon rids SM, vi är inte med i år då det inte passar in i vår uppladdning. Jag har ett större mål i år och det är just VM. Då man bara har en häst får man ibland göra avkall. Kommer säkert bli en spännande uppgörelse imorgon. Lycka till säger Zinner och jag.
 
 
 
Felix Bogren Lindahl
 
Gymnast
Bloggar om träning och tävling
Läs mer av Felix Bogren Lindahl >>
  Back on track!
2014-01-31
Hej!

Var längesen jag skrev något här, men det beror mycket på att det har stått stilla för min del, men tro inte jag har glömt bort er!

Min besvärliga rygg har hållit mig borta i närmare två månader, men nu är jag back on track igen! Under tiden har jag haft fokus på tränarjobbet och rehab för att hålla igång så mycket som möjligt!

Vi är för tillfället inne i en tung men givande träningsperiod där volterna ska bli högre, snyggare och säkrare samt sakta men säkert svårare också, vi skyndar långsamt vilket känns bra! Friståendet börjar också ta form och jag tycker det är riktigt skoj med den koreografiska biten!

Nedan här passar jag på att skicka med ett klipp (som jag hoppas fungerar..!) Så kan ni få en liten hum om vad det är jag sysslar med! Hoppas tekniken är med en bara..!

På återseende!!
http://www.youtube.com/watch?v=Z2NC7F-LPKY&feature=youtu.be