Tidigare inlägg  
  Hemma i Nybro  
  Fullt ös  
  Livet rullar på..  
  Tiden løber..  
  Förkyld  
   
  På resande fot...  
  Presenterar mig...  
  Crash'n'burn - and how to get up again  
  Gott och blandat  
  Bilder  
  Franska bergen.  
  UCI Danmark, Sramlig , MTB  
  Sista delen  
  MTB SM  
  Blir inte alltid som man vill  
  SM -Sollerön  
  Vättern GP & Borås  
  2 x Sollerön  
  10 000 och 50kg godis  
  Helg  
  Ny på Trikem!  
  25mil  
  MTB  
  Motala till helgen!  
  Tisdag  
  Annorlunda helg  
  Om en fin helg och vikten av att ta hand om ryggen  
  Sol i sluttampen  
  Söndag  
  Uppdatering  
  Ledig helg  
  Ny på bloggen, och i laget!  
  Hänt mycket sen sist!  
  2 Segrar av 2 möjliga  
  Tävlingspremiär  
  Då var det dags igen  
  I Sverige och vänder  
  Spanien  
  fatbike, skoter, längd & hamburgare  
  Snart dags  
  Solighelg  
  FREDAG  
  Tisdag  
  Gran Canaria del 2  
  Bra Helg  
  Hej igen!  
  Årets första läger  
  Ny vecka  
  Gran Canaria  
  2 veckor till tävling  
  Januari  
  5 veckor kvar till Spanien  
  2014 går mot sitt slut  
  Tärnaby  
  Snart slut på 2014  
  6 dagar till julafton  
  HEJ  
  Vart är vintern?  
  Velodrom SM  
  Löpning inget för en cyklist  
  Min favorit- RADITAL LINIMENT  
  Kort resumé av säsongen 2014  
  Ännu en vecka slut  
  Uppstart 2015  
  Slut på säsongen dags för vila!  
  Säsongen 2014  
  ETT STORT TACK FÖR DENNA SÄSONGEN  
  Off Season  
  Slut på säsongen  
  kurerat i fjällen  
  Hård tävlingsperiod  
  20 dagar på resande fot de sista 25 dagarna.  
  Kortbane-SM  
  Intensiv tävlingsperiod!  
  Brutalt SM bjöd på fina framgångar!  
  Snart sommar  
  Actionpackat  
  Actionpackat  
  Tävling och träningshelg!  
  Östergöta  
  Hemma i Tärnaby förra veckan  
  TJÄNNNA  
  TJÄNNNA  
  Snart dags!  
  Uppdatering!  
  Ta med det som kan användas, skrota resten...  
  Kanske en presentation vore på sin plats...  
  Tjabba, Tjena, Hallå  
  Bråda dagar...  
  Bråda dagar...  
  Värmesalva DELUXE  
  50 timmars träning senare...  
  Sista packningen!  
  Svävar i det blå!  
  Presentation!  
  Premiär!  
  Hat/Kärlek på menyn  
  Ljuvliga morgon!  
  Kickstart!  
  Träningsläger närmar sig...  
  Premiärinlägg  
  Våra bloggare  
  Jenny Talinsson  
  Stallchef Grevlunda
Skriver om arbetet på Grevlunda
 
  Johan Herner  
  Kusk
Skriver om internationell körsport
 
  Katie & Daniel  
  Islandshästryttare
Skriver om utbildning och tävling
 
  Paulinda Friberg  
  Dressyrryttare
Skriver om träning och tävling
 
  Sofia Nilsson Falkman  
  Tränar i Belgien
Skriver om att träna utomlands
 
  Teamcrescentdare  
  Cyklister
Skriver om dream.aim.reach.elevate
 
  Torbjörn Carlsson  
  Marknadsansvarig på Trikem
Skriver om marknad, människor & djur
 
Teamcrescentdare
 
Cyklister
Bloggar om dream.aim.reach.elevate
Hemma i Nybro
2016-08-03
Har haft svårt att formulera mig det senaste dagarna och efter skrivit ett inlägg som försvann när jag tryckte på publicera så orkade jag inte skriva om det. Jag var nämligen väldigt nöjd med den text men saker blir ofta inte som man tänkt sig. Som exempelvis nu när jag skulle åka till Belgien men istället fick jag stanna hemma i Nybro och köra rehab.

Det högra knäet vars sena är inflammerade blir bättre hela tiden, men däremot mitt vänstra knä som fick den västra smällen vill inte bli bättre. I måndags kände jag mig så glad för smärtan var mindre och så i tisdags gjorde det ondare än på länge. Min sjukgymnast beskrev det som att få ett blåmärke på revbenet, eftersom min smärt inte försvunnet var hon rädd att min knäskål fått en spricka men tydligen hade jag inte tillräckligt ont. Så det var ju bra iaf, ljuset i den mörka dimmiga tunneln. Så sen förra onsdagen har jag kört rehab. 40minuter lugn cykling+ lite rörlighetsövningar och för att jag ska få känna att jag tar i så kör jag core varje dag.


Är glad att jag lyssnade på Johan Olsson sommarprat i början av min rehab för han som så många gånger varit sjuk under säsonger och borta vet hur det är när saker inte går som man planerat. Han pratade om hur man ibland måste sätta sin idrott i perspektiv till resten av livet. Vilket jag egentligen vet, men när man hamnar i bubblan då man bara tränar, tävlar och reser till tävlingar så är det svårt att se någon värld utanför bubblan. När jag ser min värld utan cyklingen så är jag väldigt tacksam att jag har en underbar familj som alltid stöttar mig! Under denna tid har mina papper hos Skatteverket gått igenom så jag är nu egenföretagare och förhoppningsvis kan jag snart dra igång allt jag vill. Har även fått testa en nya hobby att safta vilket visade sig var kul och väldigt enkelt. Så passade mig perfekt, blev rödvinbärssaft med vanilj, efter jag fått testa denna variation utav Tilina.


På fredag är det Kalmar GP så blir väl att kolla på det, tror något ser till att jag alltid är hemma till den tävlingen trots att jag inte ska de. Som förra året då jag blev sjuk i Danmark och fick åka hem. Kollade listan på vilka som var anmälda och blev lite besviken inga utländska lag, jag hade ju hoppats på något att kolla på 😄🙈.

På lördag eller söndag åker jag till Norge för att testköra alla banor. Hoppas bara knäet mår tillräckligt bra.

Xo.. rullar ut..
/Emmy


 
 
 
Fullt ös
2016-07-06
När man under en lång tid gått på halvfart är det underbart att kunna gå för fullt, nästan sex veckor senare. Att det gått så många veckor sen jag fick bihåleinflammation och min kanonform försvann, kan jag knappt fatta. Sedan dess har jag känt mig halvbra och tränat och sen känt mig dålig och inte tränat. Men så plötsligt hände det, jag kunde träna en hel vecka, för fullt. Lyrisk jag blev men så trött jag var på måndagen. Jag var helt slut, men mina endorfiner har gjort vågen. Mina muskler gör nog också vågen, kanske inte just nu, men när formen förhoppningsvis kommer tillbaka.

I helgen körde vi Swecup och hestra GP och vilket lag vi har tog hela pallen båda dagarna. På gp hade vi sex tjejer topp tio, inte så dåligt. Jag var nöjd med min körning på GP loppet förutom mitt sista beslut jag tog. Hade jag inte tagit det hade jag blivit fyra men så är det ibland funkar inte huvudet. Annars körde vi i laget perfekt och var kul att tävla igen.

På söndagen och swecup så öppnade sig himmelen och tuffa Burseryd blev ännu tuffare med klättringar på grusväg. Ida och Rikke visade hur starka det är och gick i utbrytning redan efter två varv av fem. Hela fältet var splittrat och i tre mansgruppen bakom låg Mustonen som tog spurten.

För mig handlade det mycket om rädsla när himmelen helt öppnade sig när vi gick ut på varv två hamnade jag sist i klungan rädd och oförmögen att klättra. Hade trötta ben men borde inte låtit rädslan hindrat mig. I klättringen så fick jag sicksacka och tappade några meter på frontgruppen i utförskörningen fick jag panik så istället för att köra ifatt de framför körde de bakom ifatt mig där jag krampade fast i bromsarna. Min grupp spurtade om 6:e platsen men jag fick kramp som typ alltid sista två kilometerna och kunde kolla på när de andra spurtade.

Var kul att vara igång igen, men efter en hel vecka där jag kört på för fullt ville mina ben inte mer. Det får man bara acceptera. Några dagar senare är jag glad att jag inte fått ett bakslag som innan, vaknar varje morgon och känner efter om jag har ont i halsen. Har nog blivit lite paranoid. Idag väntar sista intervallpasset innan kortbane SM och U6. Håll tummarna för snabba ben till helgen.

Xo, rullar ut..
/Emmy

 
 
 
Så här fin blev man efter Burseryd loppet
Livet rullar på..
2016-06-09
Och ibland vänder det och vänder det igen. Jag har nu i helgen varit iväg och kört Sthlm 4-dagars. Det var min första tävling efter min förkylning. Då helgen var i Stockholm passade jag på att bo hos pappa i Södertälje. Var kul att få
träffa honom och Lena.

På fredagen var det Arlanda test track, en bana jag verkligen gillar. Jag hade verkligen inte farten i benen men tack vare många kurvor kunde jag lätt hålla mig högt uppe. Vi hade tyvärr missat att man fick bonussekunder vid spurtpriserna. Då hade vi nog kört annorlunda. Ida vann iaf loppet efter hon tagit en långspurt som ingen såg förens det var för sent.

På lördagen var det tempo och mitt första för säsongen. Det gick sämre än jag någonsin kunde tro men var första loppet och med lite justeringar kan det bara gå snabbare. Tyvärr blev vi av med ledartröjan med 2.1sekund.

På kvällen hade jag även turen att träffa min gamla barndomsvän Fredrik och hans sambo Camilla. Så himla kul, var väldigt längesen vi såg men kändes inte så. Tack så mycket Camilla och Fredrik!

Falkenloppet stod på schemat för söndagen och nu ville vi ha tillbaka tröjan. Tänkte ta bonussekunder på både spurtpriset och vid mål, genom att försöka få iväg Ida. Men banan är för lätt. Mirella gjorde ett försök innan pollen gjorde att hon fick kliva av, tur pollensäsongen snart är över. Jag och Selma jagade in allt som försökte gå iväg och vi avlöste varandra bra. Var kul att se Selma hitta formen igen efter hennes sjukdom. Efter tävlingen var således det fortfarande 2.1 sekund upp till ledaren. Jag var extremt besviken på min spurt hade jag bara tagit Eva (ledaren) i spurten hade vi haft tröjan. Nu blev jag fyra och hon trea.

Efter loppet tänkte jag göra lite pull-ups i dörren eftersom att det fanns en sådan hos pappa. Och finns det en kan jag inte bara låta den vara, så jag hoppar upp gör en och när jag är nere släppte och trillar rakt i mitt huvud.
Jag är trött så går och lägger mig, vaknar illamående men tänker inte på saken.

Sista tävling var det bara jag och Ida. Ett GP lopp på en gokart bana målet var att få iväg Ida. Köra stenhårt från början och se hur många som orkade följa. Ida kom iväg med Emma Ahlstrand direkt och kunde på så sätt ta hem totalen segern. Grymma Ida!
Själv så var jag bara med i 5 minuter sen låg jag i backen. Var en 90 gradig vänster kurva som jag trodde att jag gett personen före mig tillräckligt mycket tid till att ta sig ur. Men det hade jag inte. Så när jag är påväg ur inser jag att jag kommer köra på henne. Så tänker att jag nog kan lägga mig ner lite till i kurvan men tydligen var längre ner asfalten.

Så det blev närakuten och två styng i ringfingret, stukat finger, hand, sen lite blåmärken och asfaltsår. Min stukade hand upptäckte jag först när smärtan i fingret avtog lite. Men men man ska väl nudda backen ibland med.

nu i helgen kör vi i teamet tjejvättern och halvvättern.
så är ni i motala kom och säg hej.

//Emmy
 
 
 
Tiden løber..
2016-06-07
Hej - nu må det være tid til en update.

Jeg har alt for travlt hele tiden med et fuldtidsjob med lang transport til og fra kontoret samtidig med at træningen og løbene selvfølgelig skal passes.

For at give et indblik i min hverdag er her en typisk dag for mig:
5.35: Vækkeuret ringer første gang
5.44: Vækkeuret ringer anden gang, og jeg kæmper mig ud af sengen for at gøre klar til dagens opgaver
6.30: Ned i bilen og afsted til Sorø
7.30-16: Arbejde
16.00: 1 times køretur hjem
17.00: Hurtigt tøjskifte samt klargøring af cykel
17.30: 2-2,5 timers træning
20.00: Hjemme igen, hvor der skal vaskes cykel, laves aftensmad, vaskes tøj, ryddes op og i bad
21.30-22: På hovedet i seng

Sådan kører min hverdag, og typisk er træningen byttet ud med forskellige løb 1-2 dage om ugen. I weekenderne kører jeg løb, og det er både i Danmark, Sverige og til tider andre steder i Europa, så der skal altid planlægges en del.

Det lyder måske lidt negativt, men sandheden er, at jeg elsker min sport. Jeg ville ikke undvære cyklen eller det liv, jeg lever. Jeg når ikke at se fjernsyn i hverdagene eller se veninderne hver weekend, som mange andre gør, men jeg tror på, at jeg får så mange andre vilde oplevelser, som ikke kan erstattes eller opleves senere.

I så travl en hverdag, hvor kroppen bliver presset hver dag, er det for mig vigtigt at holde fokus på at få søvn nok, masser af god mad og ekstra boost af vitaminer, så jeg i videst muligt omfang undgår sygdom. Trikem Multi og Iron er guld værd for mig, og indtil videre er det (7-9-13) lykkedes mig at undgå sygdom i sæsonen, og jeg håber og satser på, at det fortsætte et par uger endnu. Danske Mesterskaber er om 16 dage, hvor jeg skal forsøge at forsvare mesterskabet i Time Trial (Tempo) - wish me luck!

Over and out!
/ Rikke
 
 
 
Jeg håber at kunne køre i dette tøj igen efter DM Tempo om 16 dage
Sejr og foreløbig føring i SWE Cuppen
Förkyld
2016-05-26
Efter varit förkyld i tio dagar så blev jag rastlös. Jag har kört på multivitamin från trikem och så ingefära shot och alla livsmedel jag vet är nyttiga typ. Försökt vila så mycket som möjligt men har hostat varje natt så blir inte så mycket sömn. Det enda som är positivt med att vara förkyld just nu är att jag har tajmat in det till Girot. Då jag fick vara hemma från jobbet förra tisdagen och onsdagen så fick jag se två grymma dagar av girot. Vilken laganda Team Etixx- Quick step visade de två dagarna, sen hade det inte riktigt klättrarna att klara av fredagen och lördagens etapp men var verkligen kul uppvisning två dagar iaf.

Förra helgen skulle jag kört Wänershof 2-dagars men fick även dessa dagar istället sitta i soffan och titta på girot. Så såg på tv och grillade med min mamma. Började även planera inför flytten som sker till helgen och packa lite.


Att vara elitidrottare och sjuk gör att man mentalt blir extremt stressad. Den mentala delen är oftast den jobbigaste biten ändå som cyklist eller iaf för mig. För jag vill hinna träna så mycket som möjligt och då jag jobbar vill jag eller snarare behöver jag att varje pass verkligen är extremt bra så jag har utnyttjat tiden till max. När jag blev sjuk kände jag mig väldigt stark, starkare än jag någonsin känt mig. Visst jag saknade explosivitet och fart som jag får via tävling men allt började kännas bättre. Så det var väl typiskt att detta bakslag skulle komma.

Har blivit mycket bättre nu så iaf tränat i två dagar men hostar fortfarande lite när jag cyklar men hoppas den försvinner snart den men. Den 3-6 juni är nästa tävling för mig och då ska jag vara fit for fight igen.

Xo, rullar ut..
Emmy