Tidigare inlägg  
  Händelserik vecka  
  Sommarhälsning  
  World tölt Flyinge  
  Vår träningar  
  Holland och Göteborg  
  Fantastiska vår  
  World tölt 2017  
  Istölt i Frederikshamn  
  Årets första tävling!  
  Nyårs Krönika 2016  
  God Jul  
  Glad andra advent  
  Hej i November mörkret  
  The Proportional Balance hoof  
  Massagedag för hästarna  
  Fantastiska September  
  Höst träningen med kungen har börjat!  
  Nordiska mästerskapen  
  Feif youth cup  
  Svenska mästerskapet och Landslaget  
  Hälsningar från Skåne  
  Dags för tävling igen!  
  Östlandsmästerskap i Norge  
  ISI-Cup 2016  
  Tölt on ice 2016  
  Vår  
  Hemma efter en fin helg i Odense  
  Snart dags för World Toelt 2016  
  Istölt i Fredrikshamn  
  Januari hälsning  
  Nyårskrönika 2015  
  God jul  
  Mästarridmärket  
  Lite smått och gott i höstmörkret  
  En ny vecka  
  Helsinki Horse Show  
  Oktober hälsning  
  Höst hälsningar  
  Brons på VM  
  Katie i topp!  
  Mycket som har hänt sen sist!  
  SSM  
  VSM  
  Västsvenskamästerskapen  
  Tölt on Ice succé  
  Underbara vår  
  Tölt on Ice 2015  
  World Toelt 2015!  
  Mjuka hovar?  
  Vinternyheter  
  Tillbaka till verkligheten  
  Nyårskrönika 2014  
  En vecka efter Friends Arena  
  Sweden horse show  
  Höst träningar  
  MSM till nyimporterade hästar  
  Filminspelning  
  Vi har köpt en ny hingst  
  Island  
  En väckarklocka  
  Ett givande NM  
  Landslagsplats för Katie och Smári  
  St Hans Stevenet i Norge  
  Hrimnir Stevnet Drammen  
  2 Avelsvisningar avklarade  
  Årets första utomhustävling  
  Hänt en hel del  
  Vilka är Daniel och Katie?  
  Våra bloggare  
  Jenny Talinsson  
  Stallchef Grevlunda
Skriver om arbetet på Grevlunda
 
  Johan Herner  
  Kusk
Skriver om internationell körsport
 
  Katie & Daniel  
  Islandshästryttare
Skriver om utbildning och tävling
 
  Paulinda Friberg  
  Dressyrryttare
Skriver om träning och tävling
 
  Sofia Nilsson Falkman  
  Tränar i Belgien
Skriver om att träna utomlands
 
  Teamcrescentdare  
  Cyklister
Skriver om dream.aim.reach.elevate
 
  Torbjörn Carlsson  
  Marknadsansvarig på Trikem
Skriver om marknad, människor & djur
 
Katie & Daniel
 
Islandshästryttare
Bloggar om utbildning och tävling
Händelserik vecka
2017-06-11
Nu har vi haft en sjukt effektiv vecka här hemma, underbart med sommar och långa ljusa dagar :)
Vi har tvättat stallet och börjat måla om in i stallet, vi har också rivit ner en del av gamla boxarna och håller på att bygga nya. Sen har vi också hunnit att bygga om nya hagar och måla alla stolpar samt göra en stor städning på hela gården, helt underbar känsla att ha allting gjort!!

Hästarna känns jätte fräscha och flotta och på Torsdag åker vi till Danmark för att tävla igen, med oss tar vi fem hästar.

Sen är det ju inte långt kvar till SM längre heller, SM i år kommer att vara i Eskilstuna. Där har vi en jätte fin bana och inte så långt heller hem ifrån, skönt.

Ville också tipsa er att prova Trikems mygg&fästing 4x, den har funkat riktigt bra hos oss, vi har ju haft väldigt varmt här nere i Skåne och hästarna har hållit sig helt lugna med denna spray!

Nu ska vi ut och fortsätta bygga, vi hörs igen efter tävlingarna,

Katie & Daniel
 
 
 
Sommarhälsning
2017-05-28
Hej alla,

Det har varit en galet hektisk månad men äntligen nu så hinner jag sätta mig ner en stund och skriva till er.

I början av Maj var vi ju i Norge med fyra hästar och tävlade. Daniel hade med sig två hästar och jag hade med mig två. Alla hästarna skötte sig mycket bra och Daniel tog vinsten i Stilpassen med sin Dimmi och en tredje plats i speedpassen, Sörli kom i final i både T1 och V1. Halastjarna gjorde två mycket stabila uttagningar och kom också i final i båda, vi satsade på fyrgången och slutade på en andra plats. Smári och jag båda var lite rostiga i uttagningen i T1 och var på en tredje plats efter uttagningen men i finalen var vi återigen back on track och kom på en andra plats med 7.89.

En och en halv vecka senare så var det dags för ISI CUP tävlingen på Margaretehof som vi arrangerade samt att vi tävlade 7 hästar där. Totalt var det 200 ekipage anmälda och tävlingen höll på i fem dagar. Som arrangörer är vi otroligt nöjda. Vi hade fantastiska hästar.domare och sponsorer samt vi hade vädergudarna på vår sida med +23 grader och sol varje dag. Det var världsklass ekipage och topp stämning.

Daniel hade med sig Sörli i V2 och T3, V2 ledde dom efter uttagningen och kom på en flott tredje plats i finalen, dom leder även svenska rankingen hittills i år i den grenen!! T3 gick också väldigt bra men Sörli var något ojämn och det drog ner poängen, men den hästen slutar aldrig att förvåna oss med sin fantastiska utveckling.

Dimmi var inte riktigt med i leken denna tävling och fick inga godkända resultat, han gjorde dock en helt magisk löp i PP1 med poäng upp till 8.5 och en tid på 8.30sec, den dagen alla bitar sitter på sin plats, kommer dessa två ligga i världstopp :)

Daniel startade också en femårig femgångssto som vi har i träning, hon var jätte duktig och plockade många 6.0 för sina gångarter, vi tror mycket på henne som framtida tävlingshäst.

Jag startade Drós i F1 och låg på en delad andra plats efter uttagningarna på 6.80, i finalen blev det "fel"varv för oss men hon gjorde sitt bästa ändå och vi slutade som nr 3 med 6.83.

Smári och jag gjorde en av våra absolut bästa uttagningar någonsin i T1 och ledde uttagningen med 7.77 i finalen blev han lite trött och mycket villig. Vi slutade på andra plats med 7.83 och det är vi mycket nöjda med, det är ju fortfarande tidigt på säsongen.

Halastjarna glänste även denna tävling och gick ut på 7.07 i T1 och 6.73 i V1, vi bestämde att jag skulle satsa i V1 med henne och där gjorde hon mycket fint ifrån sig utom i skritt vart hon hade väldigt brottom och det drog ner tyvärr våra poäng rejält och vi slutade på en femte plats med 6.77.

Sen fick jag låna en passhäst som heter Arn, jag hade inte ridit på Arn på över ett år och han hade aldrig tävlad förut heller. Ägaren till Arn har tränat honom hela vintern och vi bestämde oss att kolla vad han tyckte om att tävla. Det gick över allas förvantan och vi SM kvalade i båda passgrenarna,så nu kommer även jag få rida pass på SM :)

Sen har vi självklart hunnit med att visa fyra hästar på en avelsbedömning och hålla kurs här emellan också ;) men nu har vi två veckors paus till nästa tävling som är i Danmark i mitten av Juni. Ska bli skönt att bara vara hemma och träna hästarna och fixa på gården.

Njut nu alla av denna fantastiskt härliga sommar!
 
 
 
World tölt Flyinge
2017-04-24
För första gången så arrangerades World tölt i år i Sverige och dom hade valt Flyinge som tävlingsplats. Det var fantastiskt bra. Dom hade satt upp boxarna i ridhuset med stora glasväggen och där inne fick vi även plats med en ordentlig uppvärmingspaddock, sen hade dom byggt en tält gång direkt från uppvärmningen till stora ridhuset vart vår bana var, detta var helt perfekt!
Daniel både tävlade och var speaker.
Han skötte båda delarna galant och gjorde en mycket fin inomhus start på Sörli som han satsar med till SM i år och var en mycket omtyckt speaker.
Jag hade med mig Drós som kändes otroligt fin hela helgen, hon har bara gått från klarhet till klarhet, älskade häst.
Vi gjorde vår bästa femgångsuttagning någonsin och fick hela 6.80 och ledde hela uttagningen!
Finalen var dagen efter och hon kändes mycket laddad inför den så jag var lite orolig att kommer att klara av och rida henne i alla moment. Skritt tyckte hon var mycket onödigt och vi låg sist inför passen, men där bjöd hon ju till den mest fantastiska passen och fick 3x8.0 och en 8.5 för pass och Vann!! Vilken häst hon är!

Efter Flyinge så hade vi en SM kval tävling direkt på Onsdag och där kvalade Daniel och Sörli till SM i både tölt och fyrgång!

Så nu har vi 1,5 vecka kvar tills vi ska åka till Norge och tävla med fem hästar, ska bli super roligt!

Vill också tipsa er alla att kolla på dessa små videos Trikem gör, dom är jätte bra!
 
 
 
Vår träningar
2017-04-09
Hej alla från soliga skåne!

Mycket som händer hela tiden här hos oss, tiden bara rysar iväg när våren börjar med alla tävlingarna och kurserna mm. så roligt!!
Träningarna med våra egna och träningshästarna går mycket bra och vi är jätte nöjda hur dom känns nu och hur deras formkurva ser ut.

Vi har också börjat med en tävlingsgrupp på vår klubb Strokkur i Mönsterås vart vi har mellan 10-14 ryttare som vill satsa på tävling, vi har 1-2 kurser i månaden och det är verkligen jätte roligt. Alla är mycket ambitiösa och har fin material att jobba med.

I fredags blev nästan alla våra hästar vaccinerade så dom har bara fått vara ute mycket och njuta av solen i helgen och vi fick däremot besök av två av våra jätte goda vänner från Stockholm. Vi har haft en underbar helg med massa skratt och idag åkte vi till Löddeköping och klättrade, så jäkla roligt och sjukt bra träning!!

Så har man ju hunnit och tänka mycket på allt det hemska som händer runt om i världen och senaste nu i Stockholm, det får än verkligen och stanna upp och man blir ju både så arg,rädd och ledsen och samtidigt så lär man sig hur skört allting är och man ska verkligen ta vara på alla nära och kära, man får inte glömma och njuta av livet för man vet aldrig vad kan hända.

Men livet fortsätter och nästa vecka är det återigen dags att tävla då i Flyinge på Worldtölt, vi hörs efter det!

Kram!
 
 
 
Holland och Göteborg
Halastjarna på is
2017-03-28
Hejsan alla!

Nu hinner vi äntligen att sitta ner en liten stund och uppdatera bloggen :)
Vi har haft minst sagt hektiska två veckor med ca 260mil bakom oss!!

Vi börjar med fantastiska Holland och ännu mera fantastiska Halastjarna.
Vi körde ju ner till Münster först på vägen ner till Eindhoven och lät Halastjarna sova över på en stor islandshästgård där, hon kändes väldigt pigg och glad efter långa resan ner och var mycket nöjd när hon klev ut av släpet till +18 grader samt gräs :)
Dagen efter körde vi i två timmar till, till Eindhoven vart tävlingen var.
Det var en helt fantastisk is tävling med topp ekipage från hela världen och vilken bra service man hade. Halastjarna glänste hela helgen och kom i final i båda grenarna, hon fick 7.06 i T1 uttagning och 7.33 i V1 uttagning. Man fick bara rida en final och Katie valde att ta henne i V1 vart dom slutade som nummer 5 med poängen 7.37 och fick bla. hela 7.83 för trav.
Denna sto överraskar oss om och om igen hur makalös hon är, vi ser väldigt mycket framemot denna säsong!

Sen hade vi ju tölt on ice i Göteborg i helgen. Dit tog Katie Smári och detta var ju hans första täving på ett år. Dom gjorde ett lysande första start efter pausen och slutade som nummer 6 med dom mycket fina poängen 7.61, A final hästarna var ju alla VM finalister så det var ju minst sagt en mycket tuff startfält :) Nu har vi två veckors paus från tävlandet, nästa tävling blir World Tölt i Flyinge som vi ser jätte mycket framemot, vi hörs igen!

D&K
 
 
 
Smári på is