Tidigare inlägg  
  Vilket tjat!  
  Massa hästar försvann!  
  Full fart! Och så givetvis tårta.  
  Fantastiska Grevlunda  
  Våra bloggare  
  Jenny Talinsson  
  Stallchef Grevlunda
Skriver om arbetet på Grevlunda
 
  Johan Herner  
  Kusk
Skriver om internationell körsport
 
  Katie & Daniel  
  Islandshästryttare
Skriver om utbildning och tävling
 
  Paulinda Friberg  
  Dressyrryttare
Skriver om träning och tävling
 
  Sofia Nilsson Falkman  
  Tränar i Belgien
Skriver om att träna utomlands
 
  Teamcrescentdare  
  Cyklister
Skriver om dream.aim.reach.elevate
 
  Torbjörn Carlsson  
  Marknadsansvarig på Trikem
Skriver om marknad, människor & djur
 
Jenny Talinsson
 
Stallchef Grevlunda
Bloggar om arbetet på Grevlunda
  Fantastiska Grevlunda
Gårdagens träning för våra hoppelever
2015-03-21
Jenny Talinsson här, tanken är att jag ska bjuda in er i vår vardag här på Grevlunda, ett paradis på Österlen.
Jag säger paradis för varje dag blickar vi bort mot havet i Kivik och säger "kolla haaavet". Ungefär så.
Utsikten och läget ger oss alla energi och är en riktig personalmagnet, ingen lämnas oberörd.

Nu är det förstås knappast så att vi sitter på varsin ikea-pall och bländas av utsikten hela dagarna, tvärtom.
Det får man i sann groom-anda göra i samband med de sju andra saker man gör samtidigt, t.e.x. när man går ner till skrittmaskinen, för att släppa en häst, med lur i örat beställer foder samtidigt som man har hammare och spik i hölstret då en planka i hingsthagen plötsligt av okänd anledning hänger på trekvart.
För att sedan på tillbakavägen försöka få med sig en häst från hagen och den förskräckt blänger på hammaren och får en bild i huvudet där jag löper amok på lilla plankan med ungefär samma känsla som när jag ser Molly (vov) på väg att plocka lite fjädrar på en av Peders älskade höns.
Jag klandrar inte hästapållen för att den säger "nooo way".
Flexibel som man är gör man som hästapållen säger och i det enda tempo som gäller susar man fram i *Flyinge-tempo bort mot ridbanan istället, mockar lite bajs samtidigt som man tar till en av livlinorna -ringer en..kollega och hoppas denne har större lycka med haghämt.
*Tänk tempot du har när du ser att det inte är någon kö till något av mattälten i Falsterbo, när du på framhoppningen upptäcker att du tagit fel sadel eller bara en sådan enkel sak som när det är 2 minuter till Hemmakväll stänger.
Det tempot.

Nåväl, eftersom ni ska hänga med oss här i stallet låt mig börja presentera en del av personalen som alltid slår sju flugor i en smäll:

MALIN HENLÖV
Peders supergroom sedan 5 år tillbaka, klippan i vårt team, tjejen som får stoppa broddar i öronen emellanåt för att slippa höra "Maaalin, vart finns...", och vad mer...jo, hon är Årets Hästskötare 2014! Jättekul tyckte vi eftersom alla fina vinster betyder tårta. Tack igen Malin.

STEPHANIE HOLME'N
Steffi är en av våra 3 ryttare, hon är tjejen som aldrig kommer fel på ett hinder, gillar våra Grevlunda-frukostar bättre än hotellfrukost och på hennes lista finns i dagsläget hela 11 hästar från 6-12 år. Nej, hon är inte hjulbent.

JOSEFIN VAHLBERG
Supernanny och groom, hon kan allt! Jag menar, att växla från blöjbyte och nicka fotbollar till att sköta häst och hjälpa till med ridningen. Vad mer kan man önska av sin personal?!

VÅRA PRAKTIKANTER
Jag bara måste få ta tillfället i akt och hylla våra galet kompetenta praktikanter Moa & Emelie från Strömsholm och Lee från Flyinge!
Tänk er kombinationen glada, pigga, intresserade, rätt inställning till jobb och den fina grundutbildningen från sina skolor vad gäller effektivt och noggrant arbete i stall och med häst, och dessutom, adda till en otroligt viktigt kunskap -säkerhetstänket kring arbetet med häst. Väl inlärt.
Som Steffi sa idag vid frukosten, "ni kan väl inte lämna oss?!"
Well well, tjingpax!! = vi har första tjing så fort de sjungit klart "Den blomstertid..." eller hur det nu går till vid skolavslutningar nuförtiden.

Sådärja, vi börjar så.
Nästa gång ska ni få träffa våra hopp-elever som på fredagkvällen fick sig en genomkörare med sina hästar av Steffi som ibland gästspelar som tränare då Peder eller Lisen är på uppdrag utanför Grevlundagårdens bubbla!
Mycket uppskattat, dessutom publikrekord på läktaren dagen till ära, 3 st!

Tack för idag!PS. Glömde rubriken

Så kan det bli när man som jag är mer van att svinga grep än att ta mig igenom de 2 tekniska steg som gäller när man ska skjuta iväg sitt blogginlägg.
Ett foto skulle jag också få med, håll tummen nu när jag ska försöka mig på detta...
Yay!

Mission completed!
Det tog mig X timmar men nu kan jag njuta av ledig lördag med sedvanliga rutiner som att städa och tvätta.
Fräser sedan iväg mot Flyinge för födelsedagsfirande av en skön vän!

Hörs!
 
 
 
Utsikten