Tidigare inlägg  
  Vilket tjat!  
  Massa hästar försvann!  
  Full fart! Och så givetvis tårta.  
  Fantastiska Grevlunda  
  Våra bloggare  
  Jenny Talinsson  
  Stallchef Grevlunda
Skriver om arbetet på Grevlunda
 
  Johan Herner  
  Kusk
Skriver om internationell körsport
 
  Katie & Daniel  
  Islandshästryttare
Skriver om utbildning och tävling
 
  Paulinda Friberg  
  Dressyrryttare
Skriver om träning och tävling
 
  Sofia Nilsson Falkman  
  Tränar i Belgien
Skriver om att träna utomlands
 
  Teamcrescentdare  
  Cyklister
Skriver om dream.aim.reach.elevate
 
  Torbjörn Carlsson  
  Marknadsansvarig på Trikem
Skriver om marknad, människor & djur
 
Jenny Talinsson
 
Stallchef Grevlunda
Bloggar om arbetet på Grevlunda
  Full fart! Och så givetvis tårta.
2015-03-29
Vi vill ju inte vara sämre än Peder som tävlar på i Italien så här har också ätits pizza och tävlats.
Stallets framtida stjärnor har fått åka iväg för att skaffa sig rutin och det har gått galant!
Vår nya beridare Carl Walter Fox har fått sig en en bra premiärtur på samtliga, jag tror dessutom att han har kärat ner sig i en av de rödhåriga och det verkar ömsesidigt.
Steffi har ridit Elitallsvenskan på Thriller P och tillsammans med lagkamraterna i Österlens RK vann de första omgången -sweet!
Malin Bergqvist, som fick byta namn så fort hon satte sin fot på Grevlunda eftersom det namnet redan var upptaget, följde med och övade på groomandet -uppenbarligen med betyget MVG eftersom hon åkte hem med en blå-gul.

Malin, som numer lystrar till namnet "Kvisten", är en av våra hopp-elever. Kommer från Stockholm, fick knappt plats i bilen ner hit då den var full av hästtäcken då hennes "Cai" äter ett täcke om dagen. Tur, för det finns ju inte en enda hästbutik i Skåne.

Full fart var det ja!
Fotografering av vackraste hingsten.
Läs; Klippa, bada, knoppa, snyggputsa läder, plocka bort alla träningshinder, kratta ridhuskanter, harva, plocka in snygg-hinder, dekorera med gröna buskar, vifta med plastpåse, springa fram och tillbaka med lilla-läckra-ponnyn, Steffi talar om för Carl hur Sigge ska stå med benen och jag anar skilsmässa för det finns INGENTING som skapar mer frustration än "peta lite på bogen där, han står under sig nu, nu ser han ut som en hackney, han är väl ingen arab?!, akta så han inte trillar ner för kullen, nu är vänster öra åt sidan, försök få lite mer resning...and it goes on. And on."
Men sen får hästen äntligen sadeln på sig och ska få hoppa och vips så ler alla igen. Fina häst!

Eftersom stallet alltid har plats för fina hästar så har ju nu plenty. Vilket betyder att allt annat också måste få växa, som sadelhängarna tex. Det är då man låter sådär när man pratar med Bygg-Mats, "guu vad det hade varit bra med en till rad sadelhängare, kolla sadlarna blir ju förstörda så som de hängs på varann..men det finns väl inte en susande chans att ni hinner med DET OCKSÅ, förresten så beställer man kanske dessa färdiga för man gör de väl inte på plats, det verkar VÄLDIGT avancerat?!
Vips så ser det ut så här ;)


Den obligatoriska Tårtan åt vi på fredagen denna vecka, med tårar åt vi den fina tårtan made by Strömsholms stoltheter Emelie och Moa, deras sista dag hos oss.
Alltid bra när praktikanterna "går omlott" med varann då det sätter press på nästa praktikants avslutnings-tårta, got it Lee?

Tjing!

Ps. Veckans Happy Moment!
När man äntligen ska få provköra det nya fönsterputs-kitet och det tar typ 2 timmar att göra 21 fönster på insidan och 21 fönster på utsidan. Om jag säger att det var så pass pepp att man även går loss på speglarna och fikarumsfönster -tror ni mig då?
Det är nästan så att jag kommer låta någon annan få uppleva detta Happy Moment nästa gång.

 
 
 
Den legendariska Blå Jackan med sin fotograf
Var bara tvungen att säga att det såg lite snett ut. Skoja!
Tårta!
Bra jobbat kamrater!