Tidigare inlägg  
  Vilket tjat!  
  Massa hästar försvann!  
  Full fart! Och så givetvis tårta.  
  Fantastiska Grevlunda  
  Våra bloggare  
  Jenny Talinsson  
  Stallchef Grevlunda
Skriver om arbetet på Grevlunda
 
  Johan Herner  
  Kusk
Skriver om internationell körsport
 
  Katie & Daniel  
  Islandshästryttare
Skriver om utbildning och tävling
 
  Paulinda Friberg  
  Dressyrryttare
Skriver om träning och tävling
 
  Sofia Nilsson Falkman  
  Tränar i Belgien
Skriver om att träna utomlands
 
  Teamcrescentdare  
  Cyklister
Skriver om dream.aim.reach.elevate
 
  Torbjörn Carlsson  
  Marknadsansvarig på Trikem
Skriver om marknad, människor & djur
 
Jenny Talinsson
 
Stallchef Grevlunda
Bloggar om arbetet på Grevlunda
  Massa hästar försvann!
It is all about the preparation!
2015-04-07
Låt mig presentera Grevlundas senaste förvärv, han får tjejerna sådär fnissiga och har oanade talanger, sådant som inte alls fanns med på innehållsförteckningen!
Jag menar, hajar ni hur skönt det är när det blir stopp i spolspiltans avlopp, vattnet stiger till knäna och någon självmant kavlar upp ärmarna och fixart?!
Och det tar inte stopp där inte. Han är en hejare på att klippa hästar.
Hajar ni hur skönt det är när någon fortsätter klippa den där "känsliga" hästen och gör det med finess?! Allt detta medan tjejligan står och tittar på med uppspärrade ögon och säger att "det där gååår inte". Klart det går, det måste ju gå, på något sätt. Galant ju!
Vad han heter? Det säger jag inte, då kanske någon kommer med ett anbud han inte kan motstå.

Steffi drog till Lummen med nästan alla "sina" hästar. Nio hästar, en Kvisten, en Olivia och en Alex.
Det krävs sina kvinnor för att det hela ska gå ihop!
Kvisten har förberett fint med att klippa hästar för fulla muggar, Alex har tack och lov hoppat in igen för att styra skutan under dessa 2 veckor.
Alex har jobbat med Steffi innan och i väntan på Steffis nya groom är det jättetryggt att ha Alex på plats som känner både hästar och ryttare utan och innan. Sen har vi Olivia som också jobbat på Grevlunda tidigare -super när man kan återanvända sin tidigare personal.
Hejdå och lycka till SA vi/vad skönt nu kan vi ta upp hästarna från "lilla stallet i backen" så att vi bara har 2 stall med hästar TÄNKTE vi.
OCH nu ska vi ta in en av 3 åringarna som ska ridas in -det gäller att passa på!

1 april har ju passerat och jag skrattar fortfarande.
Jag var inne hos Lisen och Peder och jag säger att vi bara måste lura "stallet", de sitter dessutom på frukost nu!
"Hitta på vad som helst, jag vill bara se dom skena förbi fönstret här". My request.
Sagt och gjort, Peder, som kan konsten att hålla masken,
ringer Steffi och på ungefär 1 röd sekund ser vi Steffi som har täten i sporrsträck förbi fönstret (ni åldringar -tänk bästa avsnittet av Fragglarna) mot sin lägenhet, en yr Malin som ser ut som om en tjurfäktare (ni vet "höger, vänster, höger, vänster) och sen tror jag P får lite dåligt samvete för, som ena sonen sa, "man skämtar inte om sådana saker pappa", för vi ringer Steffi som givetvis sprang ifrån sin mobil vid frukostbordet. Där somliga satt kvar, ätandes sin rostade macka med ost och sylt. Carl? Ja.
Det kan vara så att vi fick in en luring till, det kan också vara så att vi fick Emma och Mattias att efter att ha flyttat ut hinder, mätt upp avstånd och i full färd att färdigställa bana så säger vi att de måste flytta in banan i ridhuset igen för det ska komma en tornado. Steffi sa det faktiskt. Vi kan också ha ringt upp 2 min senare och sagt att traktorn måste upp till stallet NU så de får flytta hindren för hand.
Om det gick på det? Givetvis.
Som sagt -det gäller att passa på.

Hästvärlden är som ni vet en spontan affär, det ser ut som tant (jag) ska följa med som prao till Lummen med Peders hästar, fröken Henlöv ska peka med hela handen. Skönt med omväxling.
Med 5 hästar. Inte 6 som Lisen gått ut med på Insta. Jättejobbigt när hon gör sådär, vi har frenetiskt räknat hela dagen men det har blivit 5 varje gång. Oavsett vem som räknat.

Ps. Heltidstjänst finns i vår tvättstuga om 2,5 vecka på frivillig basis. Om jag säger att det såg ut så här efter 2 veckor i Arezzo med 4 hästar kan ni ana hur det kommer att se ut när 14 hästar kommer hem från Lummen.
Sänd oss en tanke åtmonstone.

 
 
 
Fjärt i rymden mot vad komma skall.